ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (BULLYING)

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ 1Ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (BULLYING)

Εκπροσωπώντας το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου, τα στελέχη της Τράπεζας Χρόνου επισκέφθηκαν το 1ο Λύκειο Περιστερίου προκειμένου να υλοποιήσουν δράση ενημέρωσης σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό. Η ανταπόκριση του Διευθυντή του σχολείου, κ.Τούντα Νικολάου, ήταν άμεση, εκδηλώνοντας ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε παρουσίαση του προγράμματος των δομών του Δικτύου, σχετικά με τις υπηρεσίες και το έργο που παρέχει για την αντιμετώπιση της φτώχειας.Το ενδιαφέρον των καθηγητών όσο και των μαθητών, για το πρόγραμμα και τις δράσεις του ήταν μεγάλο.

Όσον αφορά στο σχολικό εκφοβισμό οι καθηγητές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και αποτύπωσαν την πραγματικότητα ως έχει. Επισημάνθηκε ότι τα κρούσματα βίας μεταξύ των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο είναι ελάχιστα έως μηδαμινά. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και η Διεύθυνση διαχειρίζονται εξατομικευμένα το κάθε παιδί, σεβόμενοι τη μοναδικότητα της προσωπικότητάς του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται άρτια συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Κατά την ενημέρωση μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους μαθητές.

Οι Δομές, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .