ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Τράπεζας Χρόνου Περιστερίου παρευρέθησαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2014 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου, με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας ‘’Χάνω Βάρος- Κερδίζω Ζωή’’» και «Πρόληψη και Αντιμετώπιση από τον ιό HPV».

Βασική ομιλήτρια για το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας ήταν η κα. Ευαγγελία Χαρμανδάρη- Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία», η οποία ενημέρωσε τους μαθητές του ΣΔΕ Περιστέριου για το Πρόγραμμα ‘’Χάνω Βάρος- Κερδίζω Ζωή’’.  Η κα. Χαρμανδάρη εστίασε τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της υπερβαρότητας σε παιδια και εφήβους.

Αξίζει να αναφερθούμε και στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κας. Πέννυ Κάσσαρη- Συντονίστρια Υλοποίησης του Προγράμματος, για την ιστοσελίδα αυτού.

Ιδιατέρως αξιολόγη ήταν η εισήγηση του κου. Παναγιώτη Παπαλάμπρου, Μαιευτήρα- Γυναικολόγου, Ειδικού Λαπαροσκόπου- Υστεροσκόπου για τον ιό HPV.  Αναφέρθηκε στον τρόπο μετάδοσης και πρόληψης του ιού με πολύ απλό και κατανοητό λόγο.  Τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που μας αφορά όλους και κατόπιν δέχτηκε ερωτήματα από τους μαθητές.

Με τη σειρά μας επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την κα. Παρασκευή Λουκοπούλου- Διευθύντρια του ΣΔΕ Περιστερίου και τον κ. Βίκτωρα Κούκη-Ψυχολόγο για την πρόσκληση τους.  Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η άψογη συνεργασία του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου.

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .