Ημερίδα με Θέμα ¨Φτώχεια – Μετανάστευση – Ξενοφοβία ¨

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

Ημερίδα με Θέμα ¨Φτώχεια – Μετανάστευση – Ξενοφοβία ¨

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα με  Θέμα ¨Φτώχεια – Μετανάστευση – Ξενοφοβία ¨.

Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τα Δίκτυα Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης των Δήμων Περιστερίου, Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και Ιλίου και συγκεκριμένα από τα Γραφεία Διαμεσολάβησης των τριών Δικτύων της Δυτικής Αθήνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπερσύχρονο Αμφιθέατρο του Δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 στο Γκάζι, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στις 6.00 το απόγευμα.

Το πάνελ τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής κ. Γεώργιος Πλειός, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και μέσων Ενημέρωσης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Δικηγόρος κα. Μαρία Βουτσίνου, Ειδική Επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη, ο κ. Τζαβέντ Ασλάμ  Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, ο κ. Ναΐμ Ελγαντούρ Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η κα. Μόνικα εκπροσωπώντας την Ένωση Αφρικανών Γυναικών Ελλάδος και ο Πρόσφυγας από το Κουρδιστάν κ. Σαΐτ Αλδογάμ.

Την έναρξη της Ημερίδας πραγματοποίησε ο κ.Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικά Υπεύθυνος της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ ενώ συντονιστής, της εκδήλωσης ήταν ο Δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Κων/νος Παπαντωνίου, ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, ο κ. Μιχάλης Κοκκάρας Προϊστάμενος των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου και ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου κ. Θεόδωρος Δημητρακόπουλος.

Την συζήτηση άνοιξαν τα στελέχη των Γραφείων Διαμεσολάβησης του Δικτύου Αιγάλεω-Χαϊδαρίου κα. Κυριακή Καραμπίνου και ο κ. Ιωάννης Παπαντωνίου, τα στελέχη του Δικτύου Ιλίου κα. Ναυσικά Γιανναδάκη και κα. Κατερίνα Λιναρδάτου καθώς και τα στελέχη του προγράμματος Περιστερίου κα. Σοφία Τσικρικά και ο κ. Παντελής Σαρακινιώτης.

Παρουσιάστηκαν οι Δομές του Δικτύου που λειτουργούν στην Δυτική Αττική στους τρεις Δήμους , καθώς και ο Εθνικός Μηχανισμός που συντονίζει την όλη προσπάθεια και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013» το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.

Ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση, ακούστηκαν οι απόψεις από όλους τους εκπροσώπους ενώ συμμετείχε και το κοινό με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους με τον τίτλο zero του Christopher Kezelos που έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες, έχει κερδίσει 7 διεθνή βραβεία και έχει προταθεί για ακόμα 3, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού   

Να ευχαριστήσουμε τον Αθήνα 9,84 για την στήριξη του και την ευγενική του χορηγία στην φιλοξενία της Ημερίδας αλλά και στην προβολή της. 

Στο δίκτυο του Περιστερίου λειτουργούν, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Οι Δομές λειτουργούν στο πλαίσιο του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου και εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλ. 210-577.1176 (www.domesperisteri.gr).