ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ Α.Μ.Ε.Α. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ»

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ

Α.Μ.Ε.Α. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ»

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης με την κοινότητα και ειδικότερα με επιχειρήσεις, φορείς και υπηρεσίες, τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου επισκέφτηκαν το Σύλλογο «ΓΕΦΥΡΑ Ζωής».

Η ΓΕΦΥΡΑ ζωής είναι ένας σύλλογος που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, ανεξαρτήτως ηλικίας, με ειδικές ανάγκες, συγκεκριμένα σε άτομα με νοητική στέρηση και σε μικρότερο αριθμό σε αυτιστικά άτομα. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα άτομα καταλήγουν να περιθωριοποιούνται. Σκοπός του Συλλόγου είναι η κοινωνικοποίηση των ατόμων αυτών μέσω της ένταξης τους σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και μέσω ψυχαγωγικών προγραμμάτων.

Τη ΓΕΦΥΡΑ ζωής εκπροσώπησαν ο κ.Γουράνιος Διονύσης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο κ.Καλλέργης Βαγγέλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μας ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του συλλόγου και τόνισαν ότι όλο το προσωπικό αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων.

Μέσω αυτής της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και από τις δύο πλευρές και τέθηκαν τα θεμέλια για μελλοντική συνεργασία.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στο Σύλλογο μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους στα γραφεία της ΓΕΦΥΡΑΣ ζωής στη διεύθυνση Πελασγίας 133 στο Περιστέρι. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973502088 και 6947521136.

Στο Δίκτυο λειτουργούν, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Οι Δομές λειτουργούν στο πλαίσιο του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου και εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .