ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΓΚΑΡΔΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΓΚΑΡΔΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης με την κοινότητα και ειδικότερα με επιχειρήσεις, φορείς και υπηρεσίες, τα στελέχη του Γραφείου Διαμεσολάβησης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου επισκέφτηκαν τις δομές του προγράμματος «ΕΓΚΑΡΔΙΑ» που φιλοξενείται από το Δήμο Περιστερίου στο ΚΥΒΕ επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου 1.

Το πρόγραμμα «ΕΓΚΑΡΔΙΑ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις ανάγκες της πράξης «Μειώνοντας την ανισότητα στην υγεία μέσω της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Σκοπός του είναι η πρόληψη, ο προσυμπτωματικός έλεγχος και η παρέμβαση στην κοινότητα όσον αφορά  τα καρδιαγγειακά νοσήματα στην Αττική.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται μέσα από την λειτουργία ενός  «κινητού» Δημοτικού Ιατρείου, το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα από παθολόγο, καρδιολόγο, και ψυχολόγο.

Απευθύνεται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ειδικότερα σε ανασφάλιστα άτομα άνω των 40 ετών με σκοπό την παροχή δωρεάν αιματολογικών και καρδιολογικών εξετάσεων, καθώς και ψυχολογικών τεστ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το Ιατρείο κατόπιν ραντεβού στο εξής τηλ: 210-5704134  υπόψιν κας Παπαδάκη.

Η επίσκεψή μας είχε ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς οι εργαζόμενοι του  ενημερώθηκαν για τις δομές του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Περιστερίου. Αντιστοίχως μας πληροφόρησαν εκτενώς σχετικά με τη φιλοσοφία του προγράμματος και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από αυτό που ως στόχο την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι ανασφάλιστοι και χρήζουν άμεσα ιατρικής παρακολούθησης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι συνεργασίας, δικτύωσης και επικοινωνίας με σκοπό την άμεση ενημέρωση των ωφελούμενων που είναι ανασφάλιστοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν ασφάλεια υγείας και συνεπώς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυξάνεται συνεχώς.

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Τράπεζα Χρόνου και το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στο πλαίσιο του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου και εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλ. 210-577.1176 (www.domesperisteri.gr).