ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα με Θέμα «Πρόληψη & Αντιμετώπιση  της Υπερβαρότητας και της Παχυσαρκίας κατά την παιδική και την εφηβική Ηλικία »

Στην ημερίδα συμμετείχαν κοινωνικοί λειτουργοί από τα Δίκτυα Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου, Αιγάλεω-Χαϊδαρίου, Ιλίου, Υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου, εκπαιδευτικοί, γονείς, μέλη φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στο φιλόξενο αμφιθέατρο εκδηλώσεων των σύγχρονων εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

Διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιστερίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Χάνω Βάρος–Κερδίζω Ζωή» του Ιατρείου Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος με την βοήθεια της συντονίστριας του προγράμματος κα. Πέννυ Κάσσαρη.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Δημοσιογράφος κ.Παναγιώτης Μαργαρώνης ο οποίος αναφέρθηκε και στην λειτουργία του Εθνικού μηχανισμού ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.koinoniasos.gr .

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου κα. Κορόγιαννη Πολυξένη αναφέρθηκε στην σημαντική λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Περιστερίου και στο έργο που προσφέρει στο Δήμο.

Η Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα. Αικατερίνη Κατσανεβάκη παρουσίασε τις δομές του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου και αναφέρθηκε στο ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο μεταξύ άλλων προάγει τη σωστή διατροφή παιδιών και εφήβων που εξυπηρετούμε ως ωφελουμένους .

Σημαντική παρέμβαση έκανε και ο επιστημονικά υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» ψυχολόγος κ. Οικονόμου Αλέξανδρος που έθεσε το θέμα της σχέσης μεταξύ Ψυχολογίας και Διατροφής.

Εκ μέρους των σύγχρονων εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Αλέξανδρος Τζαβάρας.

Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος από την Dr. Ευαγγελία Χαρμανδάρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» που ανέδειξε το πρόβλημα της Παχυσαρκίας στην Χώρα μας, μέσα από στοιχεία, μελέτες, και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τους τρόπους Πρόληψης και Αντιμετώπισης του.

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου ήταν και χορηγός επικοινωνίας της Ημερίδας.

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Τράπεζα Χρόνου λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr