ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ»

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ,

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα στελέχη του Συμβουλευτικού και Θεραπευτικού Κέντρου Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» και στα στελέχη των Δομών του Γραφείου Διαμεσολάβησης και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Περιστερίου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η εκατέρωθεν ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δράσεις των προγραμμάτων με σκοπό την ουσιαστική πληροφόρηση, τη δικτύωση και εν τέλει την αποτελεσματική συνεργασία.

Το Συμβουλευτικό και Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» ανήκει στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης». Αποτελεί μονάδα Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί από το 2008 στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» 2000-2006 του Υπουργείου Υγείας και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Το Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» απευθύνεται σε ενήλικα άτομα άνω των 18 ετών με ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές που χρήζουν βοηθείας σε θέματα ψυχικής υγείας. Σκοπός του είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, η ενδυνάμωση, η κοινωνικοποίηση και τελικά η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων αυτών, μέσα από ένα σύνολο προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η εξατομικευμένη θεραπευτική και υποστηρικτική παρέμβαση από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, καθώς και η συμμετοχή των ωφελουμένων σε ομάδες που απασχολούνται σε κοινωνικές, ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες (π.χ ομάδες οικιακής οικονομίας, ζωγραφικής, έξοδοι-εκδρομές, προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, συμμετοχή σε κοινωνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις)

Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό και Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο», μπορούν να έρθουν σε επαφή είτε τηλεφωνικά στο: 210-5230037 είτε αυτοπροσώπως στην διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 30, Μεταξουργείο.

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .