ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα στελέχη του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε στελέχη των Δομών του Γραφείου Διαμεσολάβησης και της Τράπεζας Χρόνου του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Περιστερίου.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό την ενημέρωση των στελεχών του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη λειτουργία και τις δράσεις των δομών του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου καθώς και το αντίστροφο, με στόχο την ουσιαστική πληροφόρηση, τη δικτύωση και εν τέλει την αποτελεσματική συνεργασία, με στόχο να ωφεληθούν οι εξυπηρετούμενοι εκατέρωθεν.

Το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέχει νομική συμβουλευτική σε άτομα που την επιζητούν και έχει να επιδείξει αξιοζήλευτες δράσεις μέσω της συμμετοχής των στελεχών του σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία αφορούσαν την επιμόρφωση – μέσω βιωματικών εργαστηρίων- μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονέων αλλά και εκπαιδευτικών πάνω στο φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το οποίο συνεχίζει και διογκώνεται ραγδαία.

Επίσης, το Κέντρο συμμετέχει στο Δίκτυο «ΑΡΙΑΔΝΗ», το οποίο συστάθηκε το 2005, περιλαμβάνει 18 Μ.Κ.Ο. από 13 χώρες και καταπολεμάει την εμπορία ανθρώπων. Στόχος του επίσης, η υποστήριξη των θυμάτων με την ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ κρατών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού θυμάτων εμπορίας και μεταξύ κρατών, Μ.Κ.Ο. και διεθνών οργανισμών.

Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μπορούν να το κάνουν είτε τηλεφωνικά είτε στην εξής διεύθυνση:

Τηλέφωνο: 210-9210977

Αρχελάου 27, 11635 Αθήνα

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .