ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

Τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Τράπεζας Χρόνου Περιστερίου παρευρέθησαν στα γραφεία του Κέντρου Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης Μακροχρόνια Ανέργων, που υλοποιείται από την Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε (Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη).  Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τις Κοινωνικές Λειτουργούς του Κέντρου, κα. Σοφία Καραβίδογλου και την κα. Κική Βολάκου, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις αυτού.

Το Πρόγραμμα αυτό προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ανέργους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες λόγω της ανεργίας.  Στο Κέντρο μπορούν να απευθυνθούν άνεργοι 18 ετών και άνω, από όλη την Αττική.  Η υπηρεσία στελεχώνεται από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σύμβουλο Εργασίας και Ψυχίατρο.

Το Κέντρο Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης Μακροχρόνια Ανέργων καλείται να ενδυναμώσει συμπολίτες μας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που η ανεργία έχει επιφέρει στη ζωή τους.

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .