ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 από τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Τράπεζας Χρόνου Περιστερίου στα γραφεία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Έργο του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» είναι η αξιοποίηση του περισσευούμενου φαγητού προς όφελος φορέων που το έχουν ανάγκη (συσσίτια, σχολεία, κοινωφελή ιδρύματα κ.α).  Για το λόγο αυτό δραστηριοποιείται σε πανελλαδικό δίκτυο δημιουργώντας «γέφυρες» ανάμεσα σε χορηγούς (Εταιρείες τροφίμων, Super Markets, εστιατόρια, ιδιώτες κ.λ.π) και αποδέκτες που αναζητούν τρόφιμα για την υποστήριξη των ανθρώπων που εξυπηρετούν (Κοινωνικές Υπηρεσίες, Δομές Συσσιτίων, υπηρεσίες φιλοξενίας παιδιών κ.α).

Μέσω του έργου του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» έχουν ήδη ωφεληθεί συμπολίτες μας στο Δήμο Περιστερίου που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.  Με αφορμή τη σημερινή μας συνάντησή  με τα στελέχη του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», συζητήθηκε η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στους 2 Φορείς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα. Αγγελική Ευσταθίου και την κα. Τατιάνα Μουλούση για τον εποικοδομητικό διάλογο και για την υποδοχή στο Σπίτι του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».  Επίσης, συγχαίρουμε όλο το προσωπικό του (εθελοντές και εργαζόμενους) για το έργο που επιτελούν.

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .