ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου επισκέφτηκαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή».

Η δράση του στηρίζεται στην εθελοντική βοήθεια και επικεντρώνεται στη μάθηση και κατανόηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας ο σύλλογος στηρίζει οικογένειες των οποίων μέλη έχουν πέσει θύματα τροχαίων ατυχημάτων προσφέροντας ότι είναι αναγκαίο (τρόφιμα, ενδύματα κλπ). Σημαντική δράση του Συλλόγου αφορά, επίσης, στην προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων σε άτομα που τα έχουν ανάγκη μέσω της συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών από μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, λαδιού και απορρυπαντικών.

Ευχαριστούμε την κα Ουρανία Αθανασοπούλου, υπεύθυνη του Συλλόγου, και την κα Μαυρουδάκη Μαίρη οι οποίες μας υποδέχτηκαν θερμά στο χώρο του Συλλόγου. Μας πληροφόρησαν για τις δράσεις και τους σκοπούς του Συλλόγου και ενημερώθηκαν από εμάς για το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου. Μέσω αυτής της συνάντησης τέθηκαν τα θεμέλια για μελλοντική συνεργασία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σύλλογο «Αγάπη για Ζωή» μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 210-4101676 ή στην ιστοσελίδα www.troxaiaatiximata.gr..

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .