ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΗΣ ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.

Η ΑΡΧΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. , από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε και τέσσερα στελέχη της όλοι εθελοντές, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ¨ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ¨  και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα το 2008.

Συντονιστής του Προγράμματος ήταν η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων με την συμμετοχή 5 Υπουργείων του Ερυθρού Σταυρού και Μ.Κ.Ο. , το οποίο αξίζει να τονιστεί ότι μεταφέρει σημαντικές γνώσεις για Ε.Ο. αλλά και πρακτικά απλά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητα όλων μας και να μας κάνουν να είμαστε ποιο ασφαλείς  καθώς μεταφέρει εμπειρία διαχείρισης κρίσεων σε απλό επίπεδο με μαθήματα πρώτων βοηθειών, αυτοπροστασία, αντιμετώπιση πυρκαγιών γνώση για τους σεισμούς του ταλανίζουν τη χώρα μας και όποιος επιθυμεί μπορεί να εισχωρήσει περισσότερο μιας και οι κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητές .

Οι Εθελοντές μας υποστηρίζονται από τον φορέα  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και στην πολύτιμη βοήθεια στελεχών, με εμπειρία ετών σε θέματα οργάνωσης, παρέμβασης και αποκατάστασης, με μέλη που περιλαμβάνουν ειδικότητες επαγγελμάτων ιδιαίτερα χρήσιμες, όπως οικονομολόγοι, δικηγόροι , γιατροί ,νοσηλευτές, οδηγοί, ανώτατους αξιωματικούς της Π/Υ ε.α και της Αστυνομίας ε.α. κ.τ.λ. .

ΔΡΑΣΕΙΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οργανώνουμε συνεχώς διάφορες εκπαιδεύσεις στελεχών μας και πολιτών όπως: Πρώτες Βοήθειες , Σεμινάρια σε σχολεία , εκπαιδεύσεις με το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλα.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Δήμο Περιστερίου και με την Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών, είμαστε μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου ( ΣΤΟ ) και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθήνας (ΣΟΠΠ).