ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ»

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία και με την ένθερμη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου την Τετάρτη, 13 Μαΐου με θέμα «Εθελοντισμός-ο ρόλος του Εθελοντή Αιμοδότη στις μέρες μας» στο κτίριο του ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1) στο Περιστέρι.

Βασικοί ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο κ. Ευάγγελος Αγγελακόπουλος, Επισκέπτης Υγείας-Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συμμετοχή τους, καθώς και η κα. Σοφία Τσικρικά Ανθρωπιστικός Επιστήμονας του Γραφείου Διαμεσολάβησης. Παράλληλα ο κ. Βαθιώτης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Περιστερίου απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος κ.Παναγιώτης Μαργαρώνης, ο οποίος ήταν συντονιστής της εκδήλωσης. Τη συζήτηση άνοιξε κα. Σοφία Τσικρικά που αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο του εθελοντισμού στη λειτουργία του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας. Εν συνεχεία ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου τοποθετήθηκε επί του θέματος αναλύοντας την έννοια του εθελοντισμού και το ρόλο του στις σύγχρονες κοινωνίες και τέλος ο κ. Ευάγγελος Αγγελακόπουλος ανέπτυξε με πολύ ουσιαστικό τρόπο το σημαντικό έργο που προσφέρει ο εθελοντής αιμοδότης και το πόσο απαραίτητη είναι η εθελοντική αιμοδοσία.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο κ. Κωνσταντίνος Παπαρίζος, Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΙΠΟΔΑ, ο κ. Χρήστος Κουτσουρούμπας, πρώην Τοπικός Έφορος Προσκόπων Περιστερίου, ο κ. Παναγιώτης Βικτωράτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Προσκόπων Περιστερίου, η κα. Μαρία Κερασόγλου Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ, η κα. Αγγελική Μανιώτη, Υπεύθυνη Συντονίστρια του εκπαιδευτικού κέντρου  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ, ο κ. Μαλτέζος μέλος του Δ.Σ  του Συλλόγου «Γέφυρα Ζωής», καθώς και ο κ. Βαθιώτης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Περιστερίου.

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .