ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ.

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ.

 

Η Κοινωνική Λειτουργός της Δομής μας, καθώς και η Βοηθός Φαρμακείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στις 11/10/2018 στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Μενίδι, με στόχο την συνεργασία και τη δικτύωση. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, είναι κοινωφελές σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 2010 στο Μενίδι και ο βασικός της στόχος είναι η ενημέρωση και η έγκαιρη πρόληψη κάθε μορφής καρκίνου.

Πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ημερίδες, οι οποίες συνοδεύονται και από εκδηλώσεις καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, (π.χ. έκθεση ζωγραφικής ή εικαστικών) στα δημαρχεία Φυλής, Μενιδίου κ.ο.κ. Επίσης, γίνονται και επιμέρους εκδηλώσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει τις εξής δράσεις:

α) τράπεζα Αίματος (Η αιμοδοσία γίνεται μία φορά το χρόνο), β) συλλογή φαρμάκων,

γ) δωρεάν Τεστ Π.Α.Π. (για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες), δ) ψηφιακή μαστογραφία

ε) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών και συγγενών σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας «Γαλήνη» στο Μενίδι.

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Περιστερίου λειτουργούν μέσω της σύμπραξης της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.) και του Δήμου Περιστερίου και περιλαμβάνουν Δομή Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Η λειτουργία του έργου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014- 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της Φτώχειας και Διακρίσεων- Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» της Περιφέρειας Αττικής. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2014-2020».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, στο τηλέφωνο 210-5771137 και στo e-mail syssitio.peristeri@gmail.com ή να μας επισκεφτούν στη διεύθυνση Λακωνίας 1Α, τ.κ. 121-34, Περιστέρι