ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

 

Η Κοινωνική Λειτουργός της Δομής μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο «Οδοιπορικό» του Δήμου Περιστερίου, σήμερα 1/10/2018, με στόχο την συνεργασία και τη δικτύωση . Πιο συγκεκριμένα, έγινε συνάντηση με την Κοινωνική Λειτουργό του «Οδοιπορικού» το οποίο είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1998 και έχει την επιστημονική εποπτεία του «Ο.ΚΑ.ΝΑ.».

Oι βασικοί στόχοι του «Οδοιπορικού» είναι η πρόληψη της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Οι δράσεις του είναι οι εξής: συμβουλευτική γονέων, ομάδες γονέων, επιμορφωτικά σεμινάρια με διάφορα θέματα, ομιλίες στον σχολικό χώρο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών, αλλά και ανάπτυξη συνεργασίας με την σχολική κοινότητα σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.

Επιπροσθέτως, υπάρχει συνεργασία με διάφορους φορείς της τοπικής κοινότητας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για διάφορα θέματα.

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Περιστερίου λειτουργούν μέσω της σύμπραξης της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.) και του Δήμου Περιστερίου και περιλαμβάνουν Δομή Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Η λειτουργία του έργου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014- 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της Φτώχειας και Διακρίσεων- Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» της Περιφέρειας Αττικής. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2014-2020».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, στο τηλέφωνο 210-5771137 και στo e-mail syssitio.peristeri@gmail.com ή να μας επισκεφτούν στη διεύθυνση Λακωνίας 1Α, τ.κ. 121-34, Περιστέρι.