ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

 

Σημαντική ήταν η προσέλευση συμπολιτών μας που με την παρουσία τους τίμησαν την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. με αφορμή την ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο) του Δήμου Περιστερίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Δημαρχείο Περιστερίου.

 

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο κ. Μαργαρώνης Παναγιώτης, συντονιστής του προγράμματος, όπου μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό και μια αναφορά στις δράσεις και τον σκοπό των Δομών, συντόνισε την διεξαγωγή της ημερίδας.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κ. Σαρρή Τριανταφυλλιά, Κοινωνική Λειτουργός της Δομής Παροχής Συσσιτίου, όπου επεξήγησε τον ρόλο του Κοινωνικού Λειτουργού στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών. Ακολούθησε η κ. Χατζή Σταυρούλα, Διοικητικός της Δομής Παροχής Συσσιτίου, όπου διευκρίνησε τον τρόπο λειτουργίας, δράσης και τις δραστηριότητες της Δομής. Η κ. Νίτη Μαρία παρουσίασε τις δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας της Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η κ. Κοντέλη Παναγιώτα ανέλυσε τον τρόπο δράσης και τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της Δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Περιστερίου, κ. Παχατουρίδη Ανδρέα και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Θεοδώράκου Αναστασίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο και γλυκό τρόπο. Κάθε παιδί ωφελουμένου παρέλαβε ένα προσεκτικά διαλεγμένο -ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του- παιχνίδι.

 

Ειδική αναφορά έγινε για τους χορηγούς των Δομών, χωρίς τους οποίους τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό και η ικανότητα του προγράμματος -για ενίσχυση των συμπολιτών μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας- θα ήταν πολύ μικρότερη.

 

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Περιστερίου λειτουργούν μέσω της σύμπραξης της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.) και του Δήμου Περιστερίου και περιλαμβάνουν Δομή Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.