ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».\

 

Σήμερα 08/05/2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Κοινωνικής Λειτουργού της Δομής Παροχής Συσσιτίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, με στόχο τη δικτύωση και την συνεργασία. Οι βασικές αρμοδιότητες της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι: ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη των ασθενών κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο, εύρεση ξενώνων για  φιλοξενία, διαμονή και αποκατάσταση άπορων , ηλικιωμένων  και άλλων πληθυσμιακών ομάδων, καθώς και συνεργασία και δικτύωση με άλλες δομές και φορείς της κοινότητας.  Επιπλέον η Κοινωνική Υπηρεσία διοργανώνει και ημερίδες για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε διάφορα θέματα.

 

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Περιστερίου λειτουργούν μέσω της σύμπραξης της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.) και του Δήμου Περιστερίου και περιλαμβάνουν Δομή Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

 

Η λειτουργία του έργου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014- 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της Φτώχειας και Διακρίσεων- Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» της Περιφέρειας Αττικής. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2014-2020».

 

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, στο τηλέφωνο 210-5771137 και στo e-mail syssitio.peristeri@gmail.com ή να μας επισκεφτούν στη διεύθυνση Λακωνίας 1Α, τ.κ. 121-34, Περιστέρι.