ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ 8 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ 8 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εξόρμηση σε 8 οκτώ Δημοτικά Σχολεία στους μαθητές των 20ου, 24ου ,26ου 11ο, 22ο, 41ο, 19ο    όπως επίσης και στο 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου , πραγματοποίησαν στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Περιστερίου μοιράζοντας Πορτοκάλια στους μικρούς μαθητές ενημερώνοντας Δασκάλους και Γονείς για το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης που λειτουργεί και στο Περιστέρι.

Η προσφορά των πορτοκαλιών έγινε στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας για τις Δομές του Προγράμματος που ήδη λειτουργούν αλλά και για την ευαισθητοποίηση όλων προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα το Πρόγραμμα.

Το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, μέσω του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας», επιχειρεί να καταπολεμήσει το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο, οι επιπτώσεις του οποίου είναι έντονα αισθητές τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Το Τοπικό Δίκτυο που δραστηριοποιείται στο Περιστέρι λειτουργεί μέσω της σύμπραξης που αποτελείται από την Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.), τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Περιστερίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανακούφιση των κατοίκων του Περιστερίου που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι δομές που απαρτίζουν το Τοπικό Δίκτυο είναι οι εξής:

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Σκοπός του είναι  η παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης και  διευκόλυνσης σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες διευκόλυνσης στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία- (π.χ. Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικά Ιατρεία), την εργασία (π.χ. ΟΑΕΔ, ΑΣΕΠ) και την ασφάλισή τους (ΙΚΑ, Πρόνοια κλπ.). Στο Γραφείο Διαμεσολάβησης γίνονται οι εγγραφές των ωφελούμενων.

Τράπεζα Χρόνου

Στην Τράπεζα Χρόνου οι ωφελούμενοι αλλά και οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάζουν υπηρεσίες και προϊόντα με μοναδικό μέσο συναλλαγής την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).  Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται χωρίς τη διαμεσολάβηση χρημάτων.  Αξία δίνεται μόνο στο χρόνο. Και μέσω αυτής της δομής όπως και των παραπάνω, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής από την κοινωνική λειτουργό.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει εντελώς δωρεάν προϊόντα σε οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή καθώς και σε εκείνες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που χρήζουν άμεσης βοήθειας (άνεργοι, άποροι κλπ.). Εκτός από τρόφιμα παρέχει είδη ένδυσης αλλά και ψυχαγωγίας. Επιπλέον παρέχεται δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη από την κοινωνική λειτουργό της δομής σε όσα άτομα το επιθυμούν.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Μέσω της δομής προσφέρονται δωρεάν φάρμακα, παραφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα περίθαλψης. Εξυπηρετούνται άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή καθώς και μέλη ευπαθών ομάδων που χρήζουν άμεσης βοήθειας, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ανασφάλιστοι/ες ή ασφαλισμένοι/ες από την Πρόνοια Επίσης, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής από την κοινωνική λειτουργό του Φαρμακείου.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία είτε με τον Εθνικό Μηχανισμό Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο            τηλ. 801-1122-444 ( www.koinoniasos.gr ) είτε στο Τοπικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Περιστερίου στο τηλ. 210-5771176 (www.kipoda.gr www.edra-coop.gr  ).