ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στα πλαίσια της διασύνδεσης με την κοινότητα και ειδικότερα με φορείς και υπηρεσίες, τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Περιστερίου επισκέφτηκαν, το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Περιστερίου που βρίσκεται Ανδριανουπόλεως & Σκρα 62 στο Περιστέρι.

Η επίσκεψή είχε ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης    ενημερώθηκε για τις δομές του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Περιστερίου. Αντιστοίχως εκτενής πληροφόρηση έλαβε χώρα για τις δράσεις και τα προγράμματα της Βιβλιοθήκης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ και κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα, την ευκαιρία, τους τρόπους, τα μέσα να αγγίξουν το βιβλίο, να το κρατήσουν στα χέρια τους, να το ανοίξουν και να το διαβάσουν. Η λειτουργία της δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να διαβάζει. Είναι ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου, άλλος ένας σημαντικός προορισμός .

Σκοπός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι να προωθεί χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές και άλλες διακρίσεις την εξάπλωση της γνώσης , της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και να καθιστά εφικτή την πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία .

Οι Δράσεις της είναι οι εξής:

Ø      Αφηγήσεις Παραμυθιών

Μια από τις δράσεις που πραγματοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου είναι οι αφηγήσεις παραμυθιών που αφορούν παιδιά και ενήλικες. Διοργανώνονται φεστιβάλ και διάφορες εκδηλώσεις γεμάτα παραμύθια από αφηγητές με  την εθελοντική τους προσφορά  προς  στους  μαθητές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας  Εκπαίδευσης, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Ø      Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Όραμα και στόχος  είναι αρχικά να δοθεί η  ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση,  να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα με σειρές – κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, ημερίδων,  διαλέξεων, καθώς  και συνεδρίων με επίκαιρα όσο και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα.

Όλες αυτές οι δράσεις δραστηριοποιούνται στο Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου, που σε τακτά χρονικά διαστήματα  καλεί ανθρώπους των Γραμμάτων , των Τεχνών, των Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών να εκθέσουν τις απόψεις τους να ανακοινώσουν  τα αποτελέσματα των ερευνών τους και να συνομιλήσουν με τους  συμμετέχοντες .

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί με σύγχρονη μεθοδολογία και είναι στη διάθεση όλων των κατοίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης στα τηλέφωνα: 2105716057 & 2105716069, fax: 2105716069

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτυού Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Περιστερίου. Η λειτουργία του εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».