ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά το γεγονός ότι η μικρή δεν το βάζει κάτω και επιπλέον ότι πάμε έστω και λίγο καλύτερα και όχι χειρότερα, είναι ενθαρρυντικά σημάδια…

Ο μπαμπάς και η μαμά Της χαμογελάμε σήμερα για τα αποτελέσματα και απλά προσπαθούμε να ξανασφίξουμε αυτή την αγκαλιά που όλοι μας χρειαζόμαστε…Να σφίξουμε πάλι τα δόντια και να ξαναπιστέψουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε…

Αυτά είναι τα λόγια ενός γονέα που το παιδί του τελικά κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο… Καθημερινά πάρα πολλές οικογένειες ζουν το δικό τους δράμα.

Σε όλο τον κόσμο 250.000 παιδιά πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να  ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και να τονίσει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο παιδικός καρκίνος δεν σχετίζεται με την πρόληψη, όμως δεν σημαίνει θάνατο. Αν η διάγνωση γίνει εγκαίρως τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της προόδου της ιατρικής το 70% των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο θεραπεύεται. Οι επαγγελματίες υγείας οφείλουν να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και οι γονείς σωστά ενημερωμένοι. Βασική όμως προϋπόθεση αποτελεί η πρόσβαση τους σε εξειδικευμένη θεραπεία γι’ αυτό και , δυστυχώς, ειδικά στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά. Θα είχαν αποφευχθεί πολλοί θάνατοι αν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας. Επομένως, η κοινωνία και το ίδιο το κράτος πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να εξασφαλίζεται σε όλα αυτά τα παιδιά και στις οικογένειες τους καλύτερη ιατρική και ψυχοκοινωνική φροντίδα.  

Ως Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης εκφράζουμε τη συμπαράσταση και το θαυμασμό μας σε αυτούς τους μικρούς ήρωες που δίνουν καθημερινά μάχη με τη ζωή και στις οικογένειες τους.

Το Στέλεχος του Κοινωνικού Φαρμακείου

Ζωγραφία Καζία

Κοινωνική Λειτουργός

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .