ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Τράπεζα Χρόνου Περιστερίου πραγματοποίησε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 Εθελοντική Αιμοδοσία στα γραφεία της ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. επί της οδού Ρούσβελτ 17 στο Περιστέρι. Η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών ήταν αξιοσημείωτη. Η όλη διαδικασία υποστηρίχθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό (νοσηλευτές , ιατρό) με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της αιμοληψίας. Η Αιμοδοσία διεξήχθη με απόλυτα ασφαλή τρόπο, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα αίματος, ώστε να αξιοποιηθεί από συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη. Τέτοιου είδους προσπάθειες πρέπει να αναδεικνύονται και να προβάλλονται για να συμμετέχουν ενεργά όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Το κίνητρο είναι σημαντικό και δεν είναι άλλο από τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.

Την Αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος κα. Μαίρη Τσιώτα καθώς και η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου, κα Πολυξένη Κορόγιαννη.

Η Τράπεζα Αίματος λειτουργεί από το 2001, αμέσως μετά την Ίδρυση της ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ. και από τότε πραγματοποιεί δυο Εθελοντικές Αιμοληψίες ετησίως με μεγάλη επιτυχία. Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε εθελοντές αιμοδότες καλέστε στο 210-5786870, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. www.kipoda.gr ή αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kipoda@kipoda.gr.

 Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .