ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

αναρτήθηκε σε: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Την υπηρεσία «Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» επισκέφτηκαν στελέχη της Τράπεζας Χρόνου Περιστερίου.

Η νέα αυτή υπηρεσία έχει στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να υποστηρίξει παιδιά οικογενειών με δυσκολίες επιβίωσης.  Για την ικανοποίηση των σκοπών της συνεργάζεται με πλήθος εθελοντών οι οποίοι προάγουν το έργο της.

Το «Μαζί για το Παιδί» είμαι μια ένωση δέκα μη-κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που μέσα από συντονισμένες προσπάθειες προσφέρουν βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες με σύνθετα προβλήματα (αναπηρία, ενδοοικογενειακή βία, κοινωνικό αποκλεισμό, ασθένεια κ.α).  Επίσης, διαθέτει την Τηλεφωνική Γραμμή «Μαζί για το Παιδί» -115 25-, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά, εφήβους και γονείς και επιπλέον οργανώνει ομιλίες σε σχολεία για την προώθηση του εθελοντισμού (Η Γραμμή 115 25 λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-21.00).

Εκ μέρους του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου ευχαριστούμε τον Κοινωνικό Λειτουργό κ. Νικόλαο Γιώτα για την περιεκτική ενημέρωση σχετικά με το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και για την έναρξη της άρτιας συνεργασίας μας.

Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .